Вторник,

Как ще гласуват българите в Италия

От: Агенция Стандарт -
Как ще гласуват българите в Италия
A
A
A

Изключително строги ограничителни мерки за придвижване се въвеждат от 3 до 6 април в Италия. Мерките се въвеждат във връзка с католическия Великден, за да бъдат ограничени пътуванията, гостуванията по домовете, излизанията и масовите прояви навън. Въвежда се и вечерен час. 

За втора поредна година Италия посреща католическия Великден с пълен локдаун. Разрешено е да се излиза от вкъщи само със специална декларация за неотложна необходимост. Емблематични места в Рим отново са необичайно празни и тихи.

Единственото движение по улиците бе на множество велосопедисти, които се възползваха от възможността да спортуват на открито, предава bTV. Италианците отчитат, че тазгодишният великденски локдаун е с една идея по-облекчен от миналогодишния.

Посланикът на България във Ватикана Богдан Паташев отбелязва, че за разлика от миналата година, тази година папа Франциск няма да е сам на Великденската служба.

Освен ограничено придвижване от един район в друг, в Италия се въвежда и вечерен час от 22:00 часа до 5 сутринта.

Ограничителните мерки създават  изключителни усложнения за ангажираните с провеждането на изборите български граждани. Изборните секции в Италия са 25. На парламентарните избори през 2017-а са били разкрити два пъти по-малко секции, а гласувалите са били 2479. Заради католическия Великден и локдауна се очаква активността да е ниска.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички