ИТН предвижда 10 данъчни промени. Кои са

Обяви ги Кирил Симеонов, кандидат за депутат от партията на Слави Трифонов

ИТН предвижда 10 данъчни промени. Кои са | StandartNews.com

Мнението на „Има такъв народ“ е, че трябва да се стремим бюджета да бъде балансиран. Това няма да може да стане в краткосрочен план, но ние ще се опитаме в рамките на един мандат да го доведем до балансирани стойности. Разбира се, бюджетът трябва да се прави от бюджетари. Това заяви кандидат-депутатът от ИТН за Варна Кирил Симеонов, който е част финансово-икономическия екип на партията на Слави Трифонов пред TV1.

Наскоро финансовият министър Асен Василев заяви, че приходите са изненадващо високи. Аз си мисля, че това е стандартна практика от страна на управляващите досега, а именно да подценяват приходната част, за да може в края на годината да се появява излишък, който като заобикалят парламента, министрите да си го раздават, добави Симеонов.

Според него не трябва държавата да изсмуква толкова ресурси от бизнеса и хората, затова трябва да има допълнителни данъчни облекчение.

10 процента данък печалба ще остане, потвърди Симеонов.

Ще въведем дългоочаквания необлагаем минимум, който в държавата с най-голямо подоходно неравенство в ЕС, би подпомогнал на хората с ниски доходи, каза още той.

Предвиждаме семейно подоходно облагане, както и данъчни облекчения за деца на осигурени родители

Ще има и данъчни стимули за инвестиции в производството. Планира се освобождаване от корпоративен данък при реинвестиране на печалбата в производствени активи, както и при иновации, каза Симеонов.

Той добави, че ще се освобождават за известен период от данък печалба и всички стартиращи компании.

Ускорената амортизация е също метод, който смятаме да въведем, което ще позволи на фирмите да разполагат с повече вътрешни средства за първоначални инвестиции, каза кандидат-депутатът от ИТН.

Удължаване на задължителната регистрация по ДДС – от 50 000 на 100 000 лева е също една от очакваните промени.

Според Симеонов предстои въвеждане на обратно отчисляване на ДДС за сектор плодове и зеленчуци, като по този начин ще се стимулира родното производство и ще се намалят данъчните измами.

Предвиждаме да предприемем и първи стъпки по финансовата децентрализация като част от приходите от данъци на физически лица и корпоративен данък да остават в общините, каза още Кирил Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай