Вторник,

ИТН праща в гаража депутатските кортежи от НСО

От: СТАНДАРТ -
10229
ИТН праща в гаража депутатските кортежи от НСО
A
A
A

Край на тежките кортежи от НСО, с които един куп депутати на шефски позиции кръстосват страната, напомняйки 90-те години.

"Има такъв народ" ще промени закона и охрана от НСО ще се прилага само за тримата първи в държавата - председател на НС, президент и премиер. Това съобщиха председателят на 45-ото НС Ива Митева и зам.-шефът на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в предизборното студио на Телевизия 7/8.

Още с формирането на 46-ия парламент ще извикаме шефа на НСО на закрито заседание в комисия, за да даде разяснения към кои депутати наистина има заплахи за сигурността, какви са те и налагат ли в действителност да се ползва охрана, заяви Ива Митева. Тя разказа как в предизборната кампания Цвета Караянчева като бивш председател на НС е обикаляла Кърджали с кортеж от НСО.

Каква е заплахата към Караянчева, попита Митева и припомни, че според действащия закон, на хората на държавни позиции се полага охрана и когато вече не заемат постовете си.

Чувствах се ужасно неудобно като председател на НС с охраната, не можех да гледам хората в очите, сподели Митева неудобството от това, че като председател на 45-ото НС се е движела с екип от НСО. Веднага след разпускането на парламента обаче подала декларация, че се отказва от охраната и тя е била снета.

Има достатъчно таксита, метро, автобуси, защо трябва да се пръскат толкова много държавни пари, каза Митева и подчерта, че екипите от НСО ползват командировъчни и хотелски при обиколките из страната на хората, които пазят. 


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички