И Цветанов се нареди на опашката за мандат

ГЕРБ искат да са в опозиция, обяви бившият втори в структурите на Борисов

И Цветанов се нареди на опашката за мандат | StandartNews.com

И Цветан Цветанов се нареди на опашката от мераклии да бъдат мандатоносители за съставянето на новия кабинет. След генерала на Костов Атанас Атанасов, който заяви, че претендира Радев да даде мандат на градската десница, и  Цветанов, още не стигнал парламента се размечта за властта.

Знаете, че три са възможностите, които предлага президентът по Конституция като връчване на мандат. Първият, вторият са за първата и втората по ред на гласовете политическа партия. Третият – може да бъде връчен на партия, която зависи от избора, който ще направи държавния глава. Това не означава, че ще бъде третата по ред политическа сила, коментира Цветанов в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Нова Нюз.

Целта на партията му е да бъде в тройката на предстоящите парламентарни избори, колкото и несериозно да изглежда това на база социологическите проучвания, каза той. По отношение на броя депутати, които ще влязат от партията му в парламента, той посочи: „Всичко ще зависи от броя партии и коалиции, които ще влязат и броя на парламентарните групи, които ще се създадат”.

„Ще бъдем незаобиколим фактор в парламентарната дейност на следващия парламент.  Което означава, че ще бъде незаобиколим фактор и при формирането на следващия кабинет, заяви лидерът на републиканците.

По думите му в „Републиканци за България” има една червена линия зад която са БСП, ДПС и ГЕРБ. „От тази гледна точка смятам, че трябва да се промени цялото политическо говорене и да се промени статуквото, което е днес в България”, посочи той

„Мисля, че ГЕРБ започва да се превръща в нежелан партньор на почти всички извънпарламентарни партии и коалиции, които участват в тази политическа надпревара. Времето ще покаже какви ще са разговорите, които ще се водят, и каква ще бъде формулата за управление на страната. Не изключвам вероятността ГЕРБ да не участват въобще в управлението на страната. А и те нямат интерес да управляват. Защото те искат да минат в опозиция – особено с това тежко наследство, което оставят, няма кой да иска да управляват”, заяви още бившия втори в ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай