Горанов: Запазваме плоския данък

Това каза финансовият експерт на ГЕРБ

Горанов: Запазваме плоския данък | StandartNews.com

Запазването на плоския данък ще бъде един от прерогативите на участниците в следващия парламент. Това каза финансовият експерт на ГЕРБ Владислав Горанов по време на представяне на предизборната платформа на партията в централата на ГЕРБ, предава Фокус.

Програмата на ГЕРБ вижте ТУК

"Местните данъци трябва да се развиват в посока по-справедливо облагане и наблягане на екологичния компонент", каза той. По думите му са се направили стъпки в тази посока и усилията трябва да продължат.

"По отношение на облагането на жилищата, стремежът за въвеждане на по-справедливо облагане ще продължи и в следващия мандат, като оценките на жилищата трябва да са максимално близки към тези, които са на пазара", каза още Горанов

."Продължаваме да смятаме, че промяна и увеличение на средната класа на облагането е несправедливо и неразумно в този момент.

Независимо от предизвикателствата пред фиска, ние извеждаме в номинал определянето на образованието като основен приоритет и гарантиране на значителен дял от публичните разходи за образование", каза още Горанов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай