Ето я листата на БСП в София

БСП-София застава зад Румен Радев и Илияна Йотова

Ето я листата на БСП в София | StandartNews.com

Столичните социалисти подредиха листите за кандидат-депутати на конференцията си. Ето кой ще играе за червените в столицата:

  • В 23-и многомандатен избирателен район (МИР) веднага след определения от Националния съмет за водач Христо Проданов се подреждат Благовест Кирилов, Орлин Ваташки (председател на червената структура в район Витоша), Йордан Политов и Теодора Овчарова. Ваташки обаче ще бъде четвърти в листата, защото третото място е отредено за гражданска квота.
  • В 24-и МИР веднага след водача Георги Свиленски са Димитър Данчев, Николай Маринов и Александър Грозданов. В тази листа мястото за гражданска квота е четвъртото. И така Грозданов ще бъде на пета позиция.
  • В 25-и МИР, където води лидерът на БСП Корнелия Нинова, втори е Антон Кутев, 3-тата позиция е запазена за гражданска квота. Следващите са Станислав Младенов и Ани Славова.

Окончателното подреждане ще бъде обявено утре сутринта.

"БСП - София, оценява високо досегашната дейност на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и изразява своята подкрепа за тяхната принципна и последователна политика срещу сегашния модел на управление в страната.", бе записано в решението на конференцията на Софийската градска организация. Предложението да има такава точка в решението бе направено от Жельо Бойчев по време на дискусията по-рано днес и бе одобрено от комисията.

По предложение на Янаки Стоилов пък в решението беше записано, че градската конференция препоръчва на Националния съвет с оглед реализиране на основните приоритети на БСП, да привлече широк кръг от професионалисти с доказани морални качества в листите.

       

       

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай