Екип юристи в отбора на Борисов

Анелия Георгиева развива програма за млади юристи в общинската администрация

Екип юристи в отбора на Борисов | StandartNews.com

Освен шампиони и политолози, в екипа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в София има и не малко юристи.

Осмата в листата Анелия Георгиева е  с над 13 годишен опит в общинската администрация на район „Надежда“ и Столична община. Близо пет от тях, тя заема позицията заместник-кмет на район „Надежда“ –  предизвикателство и школа за всеки професионалист. „Участието в управление на хора, инфраструктурни и образователни проекти в общинската администрация е безценен опит за мен.“, казва кандидатът от  ПП ГЕРБ.  

Партията на лидера Борисов,  отново залага на печелившата формула експерти да влизат в политиката.  Освен солиден практически опит, Анелия Георгиева впечатлява и с академична подготовка. „Няма по-добри посланици на държавността от добре образованите експерти.“, споделя младата юристка с номер 8 в листата в 25 МИР. Тя  е специализирала „Право на европейския съюз“, в престижната магистърска програма на Софийски университет и Европейски университетски център в гр. Нанси – най-старото училище по европейско право на стария континент. „Членството на Република България в Европейския съюз постави с много по-голяма сила акцент върху обстоятелството, че все по-често норми, актове и правораздавателни решения, взети извън страната ни, определят развитието на правораздаването.“, казва Георгиева.

Връзката между образованието и  юридическата практика  е важна тема за нея, затова през 2018 г., Анелия Георгиева активно се включва в съвместната програма „Млади професионалисти в общинската адмиистрация“, реализирана от  два столични района и водещ български университет. Кандидатката подготвя програма за бъдещите юристи, с нескритата мечта общинските правни екипи да бъдат инкубатор на правни таланти. „Искам да дадем възможност на младите колеги да стартират успешно кариерата си, като надскочат теоретичните знания и смело навлязат в професията на юриста.“

   Днес, Анелия Георгиева също е на прага на ново предизвикателство, което приема с присъщия си позитивизъм. „Удоволствието от работата води до съвършенството в нея“, казва тя, като цитира в края на разговора ни гръцкия философ Аристотел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай