Сряда,

Екип юристи в отбора на Борисов

От: стандарт -
Екип юристи в отбора на Борисов
A
A
A

Освен шампиони и политолози, в екипа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в София има и не малко юристи.

Осмата в листата Анелия Георгиева е  с над 13 годишен опит в общинската администрация на район „Надежда“ и Столична община. Близо пет от тях, тя заема позицията заместник-кмет на район „Надежда“ –  предизвикателство и школа за всеки професионалист. „Участието в управление на хора, инфраструктурни и образователни проекти в общинската администрация е безценен опит за мен.“, казва кандидатът от  ПП ГЕРБ.  

Партията на лидера Борисов,  отново залага на печелившата формула експерти да влизат в политиката.  Освен солиден практически опит, Анелия Георгиева впечатлява и с академична подготовка. „Няма по-добри посланици на държавността от добре образованите експерти.“, споделя младата юристка с номер 8 в листата в 25 МИР. Тя  е специализирала „Право на европейския съюз“, в престижната магистърска програма на Софийски университет и Европейски университетски център в гр. Нанси – най-старото училище по европейско право на стария континент. „Членството на Република България в Европейския съюз постави с много по-голяма сила акцент върху обстоятелството, че все по-често норми, актове и правораздавателни решения, взети извън страната ни, определят развитието на правораздаването.“, казва Георгиева.

Връзката между образованието и  юридическата практика  е важна тема за нея, затова през 2018 г., Анелия Георгиева активно се включва в съвместната програма „Млади професионалисти в общинската адмиистрация“, реализирана от  два столични района и водещ български университет. Кандидатката подготвя програма за бъдещите юристи, с нескритата мечта общинските правни екипи да бъдат инкубатор на правни таланти. „Искам да дадем възможност на младите колеги да стартират успешно кариерата си, като надскочат теоретичните знания и смело навлязат в професията на юриста.“

   Днес, Анелия Георгиева също е на прага на ново предизвикателство, което приема с присъщия си позитивизъм. „Удоволствието от работата води до съвършенството в нея“, казва тя, като цитира в края на разговора ни гръцкия философ Аристотел.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички