Неделя,

ДПС: НЕ на мутризацията и герберизацията

От: СТАНДАРТ -
319
ДПС: НЕ на мутризацията и герберизацията
A
A
A
  • Най-страшното нещо за една страна е елиминирането на всички държавни органи и институции, каза Мустафа Карадайъ от Сърница

„За нас рестартът на държавността означава, всички държавни органи и институции да функционират съгласно Конституцията и законите в услуга на хората и на бизнеса, а не да бъдат бухалка срещу тях. Да функционират в диалог, координация, взаимен контрол и да изпълняват програмата за ускорено икономическо развитие на България, такава каквато само ДПС има в страната.“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред хората в Сърница.

Централният лъч на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ, зам.-председателя Йордан Цонев и евродепутата Атидже Вели пристигна в пазарджишка област, за да подкрепи кандидатите за народни представители на ДПС и партийните структури в гр. Сърница, с. Медени поляни, с. Побит камък, с. Драгиново и с. Света Петка.

В обръщението си към симпатизантите в Сърница Мустафа Карадайъ припомни думите на почетния председател д-р Ахмед Доган, който предупреди, че „най-страшното нещо е мутризация на политиката“.

Карадайъ поясни, че  „мутризация“ на политиката означава елиминирането на всички държавни органи и институции, включително и на Народното събрание.  Няма закони, няма правила, няма Конституция - има Бойко от джипката, която  е символ на властта, но и на  символ на разрухата на държавността,  на разрухата  на демокрацията в нашата страна, символ на погазване на закони и Конституция, каза Карадайъ.

„При мутризацията в страната, наблюдаваме герберизация на държавния апарат”, допълни Мустафа  Карадайъ. И поясни: „Това означава, че ГЕРБ се опитват да превърнат всички държавни поделения и органи в техни партийни офиси, а държавните служители чрез държавни ресурси се опитват да ги превърнат в партиен слугинаж“.

„За това ние от ДПС предлагаме рестарт на държавността“, каза Карадайъ. Той призова жителите на Сърница: "На тези избори от Сърница ние всички заедно ще гласуваме за номер 9, за да премахнем мутризацията от политиката, да премахнем герберизацията от държавните органи. С номер 9 ще изберем достойното бъдеще на нашата Родина.“ заключи той.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички