ДПС: НЕ на мутризацията и герберизацията

Най-страшното нещо за една страна е елиминирането на всички държавни органи и институции, каза Мустафа Карадайъ от Сърница

ДПС: НЕ на мутризацията и герберизацията | StandartNews.com
  • Най-страшното нещо за една страна е елиминирането на всички държавни органи и институции, каза Мустафа Карадайъ от Сърница

„За нас рестартът на държавността означава, всички държавни органи и институции да функционират съгласно Конституцията и законите в услуга на хората и на бизнеса, а не да бъдат бухалка срещу тях. Да функционират в диалог, координация, взаимен контрол и да изпълняват програмата за ускорено икономическо развитие на България, такава каквато само ДПС има в страната.“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред хората в Сърница.

Централният лъч на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ, зам.-председателя Йордан Цонев и евродепутата Атидже Вели пристигна в пазарджишка област, за да подкрепи кандидатите за народни представители на ДПС и партийните структури в гр. Сърница, с. Медени поляни, с. Побит камък, с. Драгиново и с. Света Петка.

В обръщението си към симпатизантите в Сърница Мустафа Карадайъ припомни думите на почетния председател д-р Ахмед Доган, който предупреди, че „най-страшното нещо е мутризация на политиката“.

Карадайъ поясни, че  „мутризация“ на политиката означава елиминирането на всички държавни органи и институции, включително и на Народното събрание.  Няма закони, няма правила, няма Конституция - има Бойко от джипката, която  е символ на властта, но и на  символ на разрухата на държавността,  на разрухата  на демокрацията в нашата страна, символ на погазване на закони и Конституция, каза Карадайъ.

„При мутризацията в страната, наблюдаваме герберизация на държавния апарат”, допълни Мустафа  Карадайъ. И поясни: „Това означава, че ГЕРБ се опитват да превърнат всички държавни поделения и органи в техни партийни офиси, а държавните служители чрез държавни ресурси се опитват да ги превърнат в партиен слугинаж“.

„За това ние от ДПС предлагаме рестарт на държавността“, каза Карадайъ. Той призова жителите на Сърница: "На тези избори от Сърница ние всички заедно ще гласуваме за номер 9, за да премахнем мутризацията от политиката, да премахнем герберизацията от държавните органи. С номер 9 ще изберем достойното бъдеще на нашата Родина.“ заключи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай