Дора Христова: Сливен заслужава безплатни лекарства

Водачката на листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ И НФСБ в града откри офис и представи листата

Дора Христова: Сливен заслужава безплатни лекарства | StandartNews.com

Безплатни лекарства за учениците до 18 години и за пенсионерите над 65-годишна възраст – това е една от основните цели в предизборната програма на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ. Водачката на лисата в област Сливен Дора Христова (от квотата на ВОЛЯ) обърна внимание, че не случайно говори за ученици до 18 години, които ходят на училище. „Така решаваме два проблема – обхващането на повече деца в школото и подкрепа за семейните бюджети. Сигурна съм, че и в област Сливен хората отдавна очакват тази мярка да бъде въведена. Доверявали са се на различни политици, но са оставали излъгани. Ние поемаме ангажимент, че това ще бъде изпълнено и то в кратки срокове ако Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ е в следващото управление“, заяви Дора Христова. Тя подчерта, че програмата за безплатните лекарства и справедливите цени на горивата са две точки, от които Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ няма да отстъпи ако бъде поканена в новото правителство. „Всички хора в Сливен добре знаят какво означава „Ефектът Марешки“ в сферата на горивата, но десетки градове в страната нямат тази възможност. Затова искаме този уникален бизнес модел да бъде пренесен на държавно ниво – за да могат всички бълагри да бъдат освободени от натиска на картела. Можем да изпълним тази задача, само като гласувате с номер 24“, каза още Христова.

Като друг акцент в програмата водачката на листата в Сливен открои увеличаването на всички пенсии с минимиму 200 лева. „Пенсионерите сега получиха по 50 лева надбавки и за април. Това стана възможно и благодарение на нас от ВОЛЯ. Защото избрахме да запазим стабилността на държавата до редовните избори, вместо да се впуснем в гонене на временен рейтинг. Според нас обаче тези суми са крайно недостатъччни за възрастните ни родители, затова ще работим те да имат достойни старини“, заяви още Дора Христова.

 

 

Тя откри офис на ВОЛЯ в град Сливен и представи листата – в нея има инженери, бизнесмени, IT специалист, учителка. Дора Христова е икономист, тя е депутат в 44-ото Народно събрание, член е на Комисията по бюджет и финанси и на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай