Димитър Главинов: "Червено знаме" ми е кауза

През последните 20 години комплексът се е превърнал от перлата в плувните спортове в една развалина, каза кандидатът на БСП

Димитър Главинов: "Червено знаме" ми е кауза | StandartNews.com

Личната ми кауза е да се възстанови спортния комплекс "Червено знаме", който, заедно с хотела към него, тъне в разруха. Това каза кандидатът за народен представител от „БСП за България“ от 24 МИР Димитър Главинов.

Той сподели, че като дете е тренирал там. „През последните 20 години комплексът се е превърнал от перлата в плувните спортове в една развалина. Но за да се промени това са нужни законодателни инициативи - да се види какъв е статутът и как той да се промени“, заяви кандидатът за депутат.

Според Димитър Главинов спортният комплекс трябва да се стопанисва от държавата, а не да се дава на концесия.

„Сегашното управление строи само футболни игрища, което не е лошо, но те или са заключени, или са дадени на частници, които събират доста високи такси за ползването им. Трябва да се помисли и за развитието на други спортове. В комплекс "Червено знаме", освен плуване, има и волейболна зала, която също е занемарена. В нея тренира един от столичните клубове. Доста деца ходят в тази зала, която е опасна“, заяви още социалистът.

Той предлага комплекс „Червено знаме“ да се използва и за подготовка на чужди спортисти. „В близост има боксова зала и зала за борба. Всичко това може да се обвърже в едно, с прилежаща хотелска база“, смята Главинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай