Андрей Райчев с ключова прогноза за изборите

Партиите на протеста може да съберат 120 депутати

Андрей Райчев с ключова прогноза за изборите | StandartNews.com

Партиите на протеста ще съберат 110-120 депутати. Това прогнозира социолоът Андрей Райчев. В предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия" той направи анализ на проучването на "Галъп", в което първа сила е "Има такъв народ".

"ГЕРБ върви леко надолу, а "Има такъв народ" - нагоре. БСП върви бавно надолу, тя се бори със самата себе си. Демократична България върви нагоре. Има една група от хора, които казват: "искам да гласувам, ама нямям желание.

Това са 100-200 хиляди души и точно те ще решат нещата. Борисов има по-твърд електорат, но по-малък, а Слави - по-голям, но по-мек. Интересното е, че повечето протестъри не признават БСП като протестъри. Ако те бяха при тях, нямаше въобще да говорим дали ще се създаде превителство", каза той.

"Остава интригата за първото и четвъртото място. Има непрестижен вот за първото място - хора, които не казват за кого ще гласуват .За Трифонов това беше на предишните избори. Твърде много ме радва, че традиционната социалистическа просъветска коалиция продължава да губи гласове, така че нещата се нормализират", коментира пък анализаторът Георги Харизанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай