Александрова: България няма време за крачки назад

Отново сме изправени пред важен избор, който ще предупредили бъдещето ни в следващите четири години, заяви кандидатът за народен представител от 25 МИР

Александрова: България няма време за крачки назад | StandartNews.com

„Има пълна готовност за провеждането на честни, прозрачни и безопасни  парламентарни избори на 4 април 2021 г. Законодателната и изпълнителна власт, Централна избирателна комисия и Министерство на здравеопазването, което представи здравен протокол, работиха в пълен синхрон, за да гарантират провеждането на избори по време на усложнената епидемична обстановка“, коментира кандидатът на ГЕРБ за народен представител от 25 МИР-София Анна Александрова пред "Стандарт нюз".

И допълни: "Остават броени часове до провеждането на парламентарните избори, които ще определят състава на 45-то Народно събрание. Отново сме изправени пред важен избор, който ще предопредели бъдещето на България в следващите четири години. Ние от ПП ГЕРБ доказахме в последните над 10 години, че изпълняваме ангажиментите си към българските граждани. Постигнахме резултати, които никой преди нас не си е помислял, че са възможни, а днес те са реалност. Благодарение на усилията на премиера Бойко Борисов и правителството страната ни бе приета в Европейския банков съюз и е на една крачка от членство в еврозоната,  което ще й даде нови възможности и хоризонти за ускорено икономическо развитие и просперитет. Постигнахме много, но сега си поставяме още по-големи цели, защото хората го очакват от нас. Програмата на ГЕРБ и СДС е най-амбициозния политически документ от десетилетия".  "Залагаме до края на мандата през 2025 г. минималната заплата да достигне до 1000 лв., а средната да е поне 2000 лв. Запазваме образованието като водещ приоритет, защото то е важно условие за развитието на държавата ни. Залагаме до 2025 г. средната учителска заплата да е 2500 лв, а тази на преподавателите в университетите да е 2800 лв.", каза още Александрова.  

Тя подчерта, че партията ще продължи с усилията си за елиминиране на предпоставките за корупция и ефективно наказване на извършилите корупционни  престъпления. "Искаме да подобрим правилата за разследване на корупционните престъпления чрез законови промени. Залагаме повишаването на професионалната  квалификация и експертиза на разследващите полицаи като гаранция за ефективно  разследване и за събиране на качествени доказателства за целите на наказателния  процес. Ще разработим мерки за допълнителна защита на подаващите сигнали за корупция", каза още кандидатът за народен представител от 25 МИР, където водач на листата е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 Тя допълни, че се планира промяна в Конституцията, която да даде възможност за индивидуална жалба до Конституционния съд. Предвижда се и разделяне на ВСС на два съвета - прокурорски и съдебен, както и въвеждането на два инспектората. "Искаме да надградим електронното правосъдие, чрез въвеждане на ясна законодателна рамка, даваща възможност на съдебната власт да осъществява процедури по електронен път; упражняване на процесуални права в електронна форма в съдебните производства. Ще продължим с усилията си за борба с битовата престъпност, която е основен бич за хората, особено в малките населени места. Вярвам, че българските граждани отново ще ни дадат своята подкрепа, защото доказахме, че можем да носим отговорност за управлението на страната и че предлагаме политики, които носят положително развитие. България няма време за крачки назад, а трябва да надгражда и да върви уверено по европейския си път", завърши Анна Александрова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай