Сряда,

Александър Несторов припомни думи на Доган

От: стандарт -
6454
Александър Несторов припомни думи на Доган
A
A
A

 

След едни местни избори почетният председател на ДПС Ахмед Доган каза, че кметът вече не трябва само да мисли как да взима проекти и как да програмира, а да създава местен уникален продукт. Това заяви водачът на листата на ДПС за Перник Александър Несторов в дебат по Нова нюз. Той е на 32 години и е дипломиран бакалавър по финанси от университет в Лондон

Несторов добави, че това иска да вижда и в своя избирателен район. Говорейки за пограничните райони той разказа, че както местните отиват в Сърбия, за да си купуват храна, така трябва ние да мислим с какво ще привлечем сърбите. Поздрави хората от Трън като каза, че там има уникални природни и културни забележителни, едно от които е Трънското ждрело.  

Несторов се обяви категорично за децентрализация на публичния ресурс и каза, че ще работи в тази посока, ако бъде избран за народен представител.

Той обяви, че ще инициира и промени в законодателството, свързани с борбата срещу корупцията, за които се надява на широка парламентарна подкрепа.

В държавите, в които има сериозна борба с нея, има цели страници и глави, в които са обхванати всички хипотези за корупция. Ние имаме само 2-3 члена в Наказателния кодекс. Трябват текстове, които по-пълно да регламентират борбата с корупцията и заедно да ги подготвим, независимо от партийните си различия, защото е в интерес на родината ни, каза Несторов.

Несторов заяви, че е от гражданската квота в листата на ДПС. Всички ние, като млади хора, завършили в чужбина, смятам че можем да седнем заедно на масата, за да видим къде са допирните ни точки, а не къде са разделителните линии, добави той.

Според него ускореното развитие на икономиката и съдебната реформа трябва да вървят ръка за ръка.

Няма как да привличаме инвеститори, ако няма равен достъп до правосъдие. Когато има лоша иконическа активност, както през последните години, дори добри законодателни промени не дават гаранция на достъпа до правосъдие, обясни Несторов.

Според него трябва да има промени, които да позволяват при наличие на инвеститор, до 30 дни държавата да е готова с цялата папка, съдържаща разрешителни, подробни устройствени планове и всички останали документи.

Да се намали парламентарната квота във ВСС, както и да се направи реформа в системата, така че да не се губят документи в съдебното производство, поиска още кандидат-депутатът.

Той припомни, че имаме страхотни таланти във всяка сфера и в България, и за съжаление, все повече, извън нея.

Трябва да създем всички условията тези хора да се чувстват икономически и социално добре в нашата родина, така че да донесат своето ноу хау и капитал от чужбина и това става, когато всички системни партии, които милеем за родината, седнем на една маса и загърбим партийните си различия, каза отново водечът на листата на ДПС за Перник.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com