300 хиляди нашенци гласуват в Турция

В деня преди изборите в страната излизането е забранено заради Ковид-19

300 хиляди нашенци гласуват в Турция | StandartNews.com

При пълна забрана за излизане в Турция членовeте на 35 секционни избирателни комисии подготвиха местата за гласуването на 4 април. Днес в Турция излизането е забранено заради Ковид-19. Разбира се, има изключения, затова улиците не са напълно пусти. Едно от тези изключения е за български граждани, които участват в изборния процес. В Бурса има 8 секции.

Пламена Михайлова работи като експерт в държавната администрация. Ще бъде член на Секционна избирателна комисия в една от секциите в Бурса. „Просто искам да подпомогна изборния процес. Минала съм такова обучение, за мен е важно да го видя практически как става и да допринеса с каквото мога“, каза Пламена пред bTV.

Хамдие е от Ардино, живее в Бурса от 1992-а и ще участва в избори за първи път. „До сега не съм избирала, но реших тази година да съм избирател и да помогна малко в секцията“, каза Хамдие.

Всяка секция ще има по 8 членове, представители на всички парламентарни партии. Има места и за наблюдатели. Изборният ден за над 300 хиляди български граждани в Турция започва точно в 7. Часова разлика между България и Турция няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай