Зографисват подлез със съкровища

Зографисват подлез със съкровища | StandartNews.com

Враца. Млади художници от школата на старопрестолния град Велико Търново зографисват най-големия пешеходен подлез на Враца „Стария пазар".

Дамян Бумбалов, Павел Калоянов, Жечо Попов, Гълъбин Христов, Румен Димитров и Явор Венчев, който е единственият врачанин от групата, рисуват даром за фестивала на уличното изкуство"Refresh Vratsa", който организира местната община. Те преобразят подземието и го превръщат в произведение на изкуството. Като използват традиционни стенописни и различни графитни техники художниците покриват стените и таваните на подлеза със символични за града места, тракийски съкровища, природни забележителности и археологически находки.

Единственият хонорар за работата им е удоволствието да общуват с врачани и да се наслаждават на красотите на града под Вола. Бонус са концертите на местни ученически банди, които огласят нон стоп подлеза. Общината пък се е охарчила само с около два бона за акрилните бои, спрейовете и четките.

Фестивал на уличното изкуство се прави за първи път във Враца, но кметът Николай Иванов има намерение да го превърне в традиционен за летния сезон. Всичките 350 квадратни метра площ ще бъдат изрисувани до неделя, когато се предвижда фестът да завърши с хепънинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай