Жегата скъси първия ловен излет в старозагорско

Жегата скъси първия ловен излет в старозагорско | StandartNews.com

Стара Загора. При тази жега, най-важното е човек да се запише при първия излет, да не е капо, за да има слука през целия сезон. С тази нагласа откриха лова на пернати аввджиите от ловно-рибарската дружинка в старозагорското с. Дълбоки. Тя се слави с богати ловни полета – от Дълбошкия Балкан до равните няви на юг от селото, и с много ловци с точен мерник. Поне 10-ина са бивши и сегашни служители на МВР и това е съвсем обяснимо.

Заради изпокрилия се дивеч авджиите избраха индивидуални лов – най-много по 2-3 и още преди зазоряване погнаха гургулиците из Дълбошкото поле. Първите успешни изстрели проехтяха малко след като се показа слънцето. Слуката споходи бившия старозагорски губернатор Недялко Недялков, чиито марков ловен автомат „Браунинг" не го подведе. Прелетелите над него гургулици бяха само две, но една тях бе улучена. С добра за малкото пернати слука се отчетоха и останалите добри ловци в дружинкатата – Емил, Диан, Христо, Цветан, Огнян и др.

Все по-жаркото слънце обаче скъси първия излет и още на обяд авдижиите се събраха на дълбошката хижа „Морулей" на традиционния курбан за здраве и слука през новия ловен сезон.

Един най-запалените и потомствени ловци - Емил Желев, известен майстор-готвач и винар, бе жертвал откриването на лова, за да зарадва колегите си. „Браво, Емиле, мазен и вкусен ти е курбана", похвалиха го авджиите преди да подхванат веселбата и лакардиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай