Завет на бунт заради разбито шосе

Завет на бунт заради разбито шосе | StandartNews.com

Жители на разградската община Завет заплашват с гражданско неподчинение, заради разбитото шосе, което свързва общинския център с областния град.

2 000 души вече са подписали протестното писмо, съставено от двама младежи от лудогорския град, в което се настоява държавната Агенция „ Пътна инфраструктура" да преразгледа решението си, с което изключва жизнено важния за тях път от плановете си за ремонт през 2016 година.

Напрежението в общината ескалира, след като пътната агенция не обърна внимание на писмото на кмета Ахтер Велиев, в което той със снимки и факти описа катастрофалното състояние на 36 километровия пътен участък между Завет и Разград и настоятелно поиска държавата да започне спешен ремонт там.

Въпреки признанието на министър Лиляна Павлова, че Разград е областта с най-лоша пътна инфраструктура, най- разбитият път в региона отново няма да се ремонтира. За да не трошат колите си местните хора избират обиколни маршрути през съседни общини, а това оскъпява транспорта и удължава времето за придвижване, обяснява Нурай Мехмед, един от двамата инициатори на подписката.

Хората от Завет планират през тази седмица да връчат протестното си писмо в Министерския съвет и ако гласът им не бъде чут, готвят протестни действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай