Затворници избягаха и ги хванаха

Затворници избягаха и ги хванаха | StandartNews.com

Двама пандизчии избягаха от затворническото общежитие "Житарово", което се намира край бургаския квартал Ветрен. В около 14 часа в сряда 23-годишният Стефан и 35-годишният Ангел съборили телената ограда на двора и хукнали бегом през полето. Най-напред се скрили в овощните градини, които се намират на метри от затворническото общежитие, а след това се добрали до близкото село Рудник, което отскоро е квартал на Бургас.

Бегълците се крили в гористи местности и се придвижвали по безлюдни горски пътища. Малко след като изчезнали, полицията е започнала издирването. Целият район в радиус 20 км е бил блокиран от униформени. Щателно са претърсени всички вилни местности и животновъдни ферми. Късно вечерта двамата са забелязани в покрайнините на квартал Рудник и са заловени около 22 часа лед 10-часово издирване.

От полицията съобщиха, че след каот са били открити от униформените, бегълците са се опитали да избягат и са оказали съпротива. Наложило се полицаите да използват физическа сила и белезници, за да ги задържат. 23-годишният Стефан е от котелското село Градец и излежава присъда от 2 години за грабеж. Той трябвало да излезе на свобода само след 2 месеца. "Колегата му" Ангел от Карнобат е бил осъден на 3 години и 8 месеца за кражба. Трябвало е да излезе от затвора след 2 години. След бягството двамата ще получат със сигурност нови наказания. Разследващите са установили, че затворниците са имали план да стигнат до Слънчев бряг, където работела съпругата на Стефан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай