Затварят кръстовището на Семинарията

Затварят кръстовището на Семинарията | StandartNews.com

София. От полунощ е изцяло затворено кръстовището на Семинарията в столицата. Това се налага поради достигнатия етап от ремонтните дейности, в който трябва да се излива бетон. Спирането на достъпа до кръстовището трябваше да бъде от вчера, но поради дъждовното време изпълнителите прецениха, че няма да могат да работят и отложиха за днес. Очаква се дейностите да приключат до края на деня в неделя и от началото на новата седмица да може да се преминава по натоварения пътен възел.

Кръстовището ще бъде затворено от бул. "Джеймс Баучер", бул. „Черни връх", гара „Пионер" и площад „Велчова завера". Ще бъде преустановено изцяло движението на градския транспорт по този маршрут. Обходните маршрути на градския транспорт ще са по бул. „Джеймс Баучер", бул. „Черни връх" и бул. „Драган Цанков". 

Заради затварянето на кръстовището при Семинарията от Центъра за градска мобилност съобщават за промяна на маршрутите на автобусните линии, които преминават през него.

Автобусен маршрут № 94 – в посока Софийски университет „Св. Климент Охридски" – по маршрута до кръстовище ул. Никола Габровски/ бул. Д-р Г. М. Димитров, надясно по бул. Д-р Г. М. Димитров, наляво по бул. Драган Цанков през кръговото на бул. Пейо К. Яворов (Телевизионната кула), по бул. Драган Цанков, надясно по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, наляво по ул. Ген. Гурко, надясно по бул. Васил Левски и обратно по маршрута си до бул. Черни връх, обратен завой по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, надясно по бул. Драган Цанков, надясно по бул. Д-р Г. М. Димитров, наляво по ул. Никола Габровски и по маршрута си до Студентски град.

Автобусен маршрут № 88 – скъсява се от ж.к. Дружба 2 по маршрута си до Гара Пионер, наляво по Симеоновско шосе, наляво по бул. Д-р Г. М. Димитров, надясно по бул. Св. Климент Охридски и по маршрута си до Дружба 2.
Автобусен маршрут № 102– в посока ж.к. Овча купел - по маршрута до кръстовище ул. Никола Габровски/ бул. Д-р Г. М. Димитров, направо по бул. Д-р Г. М. Димитров, наляво по бул. Драган Цанков през кръговото на бул. Пейо К. Яворов(Телевизионната кула), по бул. Драган Цанков, наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, наляво по бул. Черни връх, надясно по бул. Арсеналски и по маршрута си двупосочно.

Автобусен маршрут № 120 – в посока Зоопарка по маршрута си до кръговото на бул. Пейо Яворов (Телевизионната кула), надясно по бул. Драган Цанков, наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, наляво по бул. Черни връх до ул. Сребърна и по маршрута си двупосочно.

Разкрива се временна автобусна линия № А 88-ВР. – От Зоопарка, ул. Сребърна, надясно по бул. Черни връх, надясно по бул. Никола Й. Вапцаров до София Ленд и обратен завой по временно изградената пътна връзка на бул. Н. Й. Вапцаров и по маршрута до Зоопарка.

Разкриват се временни, еднопосочни спирки по маршрута на автобусни линии № 94, 102 и 120 на бул. Драган Цанков, на 40 метра след кръговото на Телевизионната кула, в посока бул. Евлоги и Христо Георгиеви; на бул. Евлоги и Христо Георгиеви, на 100 м преди кръстовището с бул. Драган Цанков в посока Телевизионната кула.

Автобусите от временно разкритата автобусна линия 88А, както и на променените линии ще спират на всички съществуващи спирки в новите участъци от маршрута.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай