Започват пътни ремонти в София

Започват пътни ремонти в София | StandartNews.com

След дългата зима успяхме да започнем активните ремонтни дейности в столицата, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Към този момент текат активни ремонтни дейности на бул. „Витоша", от средата на юни ще започнат ремонтите на участъка от бул. „Витоша" до НДК.

„Тази година ще е втората на мащабни ремонти дейности от 3-годишната програма. На територията на Столична община имаме над 3500 км улична мрежа. Голяма част от нея не беше ремонтирана от 20-30 години, да не говорим за цялостна рехабилитация. Някои от мостовете не са ремонтирани от своето построяване", посочи Йорданка Фандъкова.

И допълни, че минлата година са ремонтирани над 39 км. пътна мрежа. "За да спрат да се кърпят дупките е необходимо да се извършват цялостни ремонти. Ще продължим с текущите ремонти, които вече започнаха", каза Фандъкова.

Ремонтът на "Цариградско" ще започне в края на април. Първият етап на рехабилитацията е между околовръстното шосе и разклона за летището. Цялостният ремонт трябва да приключи в началото на септември, за да не пречи на движението в града. Смяната на паважа с асфалт и реконструкцията на кръговото на "Руски паметник" пък ще започне на 30 май. Там ще се подменя цялата подземна инфраструктура. Трамваят ще се движи двупосочно откъм булевард "Скобелев". През лятото ще се преасфалтира и ул."Раковски". Очаква се тази година да започне и строителството на естакадата на "Гешов".

Предстои разширяване на бул. Монтевидео до Нов български университет /НБУ/. Бул. "Тодор Каблешков" в участъка от Бъкстон до бул. "Цар Борис" ще ремонтиран и разширен.

Междувременно започна първото за тази година косене на тревните зелени площи в паркове, градски градини и покрай основната улична мрежа в града. Днес косене се извършва в Борисовата градина при езерото Ариана, в Княжевската градина, Южен парк. Работата ще продължи в градина „Баня Лозенец", парк „Врана". Косенето за поддържане на зелените площи се извършва със специализирана техника - механизирани косачки от общинското предприятие „Паркове и градски градини", както и фирми, ангажирани с дейността.

По план първата коситба трябва да приключи до края на месец април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай