Започна изграждането на Пречиствателната станция в Кърджали

Започна изграждането на Пречиствателната станция в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. В Кърджали започна изграждането на Пречиствателната станция за отпадни води в рамките на „Интегриран воден проект".

 

„Строителните дейности стартираха в началото на тази година, имаме официално разрешение от Министерството на инвестиционното проектиране и през януари бе открита площадката. Обектът трябва да бъде завършен до края на тази година", съобщи ръководителят на проекта инж. Митко Синабов.

 

Той уточни, че Пречиствателната станция се намира в района на ОЦК, обектът е върху 146 дка земя, общинска собственост. В момента се изграждат огромните биобасейни и вертикалната планировка. ПОСВ Кърджали ще работи по модерната немска технология. Близо 54 хиляди жители ще се ползват от новата водопроводна и канализационна услуга, както и Пречиствателната станция.

 

Към момента над 35 на сто от строително - монтажните дейности по проекта.„Интегриран воден цикъл" в Кърджали вече са приключили. „Работи се по график и ще бъдат спазени всички срокове", увери ръководителят инж. Синабов.

 

Пречиствателната станция за отпадни води е на стойност 25 млн. лв., а цялостното финансиране е по ОП "Околна среда 2007-2013 г."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай