Вторник,

Започна дискусията на в. "Стандарт" в Димитровград

Започна дискусията на в. "Стандарт" в Димитровград
A
A
A

В този час в Димитровград започна кампанията на в. "Стандарт" - "10 ПРИЧИНИ ДА ОСТАНА В МОЯ ДИМИТРОВГРАД". 

"Сигурно си мислите, защо националният вестник Стандарт е дошъл във вашия град? Това дали не е просто поредно мероприятие от предизборната кампания, която тече с пълна сила в цялата страна.  Истината е, че смисълът на днешната среща далеч надхвърля предизборните речи, лозунги и обещания. Защото показва резултатите, които градът е постигнал с помощта на невероятните усилия на всички вас. А тези, 10 фотопана, които виждате, са само една малка част от всички промени, които са настъпили в живота ви, в града ви за последните години. Ние в Стандарт, просто събрахме снимките и ги подредихме, за да ги ви ги подарим", каза главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова при откриването на форума и допълни: "С тях искаме да ви покажем как изглежда Димитровград през нашите очи. И да ви накараме да се замислите за нещо много важно. Че докато всеки ден се случват в голямата столица се случват политически ужасии, тук в малкия град, всеки ден вие сътворявате чудеса и то във всички области на живота. Чудеса, с които наистина можете да се гордеете. Затова и идвайки насам днес си мислех, че не съм сигурна дали с тази кампания ние ви даваме 10 причини да продължите да работите за бъдещето на вашия град. Или с общите усилия, които сте положили за промяната на града, дали вие по-скоро ни давате причини да се замислим, че времето на омразата и фалшивите новини води до единствено до житейска безпътица и носи само морални разрушения".

"Няма да е пресилено, ако кажа, че макар това да е 18-тия град, в който провеждаме кампанията, идвам тук с огромно желание и емоция. И то не защото сега съм се впечатлила от работата на кмета Иво Димов. Напротив, ние, в Стандарт имаме дълга история с Димитровград. И по отношение на кампанията ни Чудесата на България, в която историческият музей с прословутия Крумчо взе златен медал. И с кампанията – Да! на българска икономика, в която един от акцентите беше индустриалната ви зона, и с кампанията Да! На българската храна, в която отличихме зеленчуковото ви тържище. Истината е, че обикаляйки из градовете, виждам, че повечето от тях имат по един запомнящ се акцент на промяната. Докато тук, в Димитровград, трудно може да се каже дали са свършени повече неща в икономиката - с впечатляващите регионални данни и респектиращите инвеститори, или в социалната сфера – с помощите както за младите семейства, така и за възрастните хора, дали в спорта – с най-голямата зала в областта и с чисто новите дворовете на училищата, дали в културата – със „Сцената Фоайе” или със залата „Жул Леви”, или пък в туризма – с ретро апартамента и с Голямата пейка", каза още г-жа Бозукова. 

"Ако трябва да го кажа с няколко думи, за мен Димитровград е емблематичния град, в който са си направили среща – миналото,  и от още от времето на най-стария скелет и на Светилището на нимфите и Афродита, и бъдещето – с медалите на математиците и с производството по световни технологии и иновации. И хубавото е, че тази среща прави настоящото достатъчно реално и стабилно. Разбира се, това е плод на общия труд. Но винаги успехът има лице. И тук това е кметът Иво Димов", завърши втъпителните си думи главният редактор на в. "Стандарт.             


Всички новини от категория Моят град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички