Замразиха бежанския лагер в Телиш

Замразиха бежанския лагер в Телиш | StandartNews.com

Плевен. Правителството замразява изграждането на лагер за сирийски бежанци в плевенското с. Телиш, където се предвиждаше бившето ракетно поделение да се използва за временен приют. Това стана ясно от изказване на областния управител Илиян Йончев.

Той цитира писмо от вътрешното министерство, в което се казва: „във връзка с получена декларация от участниците в протестите в село Телиш против изграждането на бежански лагер в селото ви информираме, че ръководството на МВР към момента не предвижда да бъдат преустройвани или изграждани нови центрове за настаняване на бежанци в страната".

Текстът е изпратен и до кмета на бунтовното село Нели Дакова. Това ясно и категорично показва, че е овладян притокът на бежанци, коментира Йончев. В същото време към бившия военен обект бил заявен интерес от чуждестранни инвеститори. Има индикации, че корейски предприемачи са склонни да развиват биоземеделие там. Официална информация за бъдещ бизнеспроект обаче още не е постъпила, призна Йончев. Принципал на поделението е национална компания „Индустриални зони". Оттам идвал сигналът. Областният управител подчерта необходимостта от подобряване на инфраструктурата в региона, за да бъдат привлечени чужди инвеститори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай