Зам.-министърът на образованието в Русия пристига в Камчия

Зам.-министърът на образованието в Русия пристига в Камчия | StandartNews.com

Зам.-министърът на образованието на Руската федерация Вениамин Каганов пристига в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" за международната сесия "Дни на руския език".Той ще открие форума заедно с Ваня Кастрева, зам.-министър на образованието и науката в България. В конференцията "Дни на руския език" участват педагози и експерти в образованието, които ще дискутират методиката на преподаването на руски език като чуждестранен в многокултурното пространство с използване на технологиите на дистанционното обучение. Ще се обсъждат възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в областта на образованието между България и Русия и превръщането на СОК "Камчия" във важен център за реализиране на съвместни българо-руски образователни и културни проекти.

Във форума ще участват повече от 300 български учители по руски език, университетски преподаватели, главни експерти по чуждоезиково обучение от регионалните инспекторати по образованието в страната, директори на училища с преподаване на руски език.

Организатори на научно-практическата среща са Министерството на образованието и науката на Руската федерация, Държавния институт по руски език "А.С. Пушкин", със съдействието на Россътрудничество, българското Министерство на образованието и науката и СОК "Камчия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай