Закриват кампанията „С обич за децата в памет на Бащите Герои” с мач

Закриват кампанията „С обич за децата в памет на Бащите Герои” с мач | StandartNews.com

С ежегодния благотворителен футболен турнир на малки вратички приключва кампанията" С обич за децата в памет на Бащите герои". Мачовете ще се играят на 13 и 14 юни в двора на Техническия университет, като право да участват имат всички отбори, платили минимална такса от 100 лева и представят заверен медицински списък на футболистите.

Утре в Младежкия дом ще се тегли жребият за срещите. Турнирът се провежда по инициативата, която цели да подкрепи децата и семействата на починалите и инвалидизирани служители от областните структури на МВР, МО и Министерството на правосъдието, като патрон на кампанията е Негово Висопреосвещенство Варненския и Великопреславския митрополит Йоан.

Организатори са Синдикална Федерация на служителите в МВР-СФСМВР и съорганизатори Синдикатът на служителите в затворите в България,ВВМУ"Никола Й. Вапцаров" и Сдружението на жените военнослужещи. Първото от серията мероприятия беше благотворителният концерт за 1-ви юни –Деня на детето, когато бяха събрани 700 лева.

Миналият петък беше вторият благотворителен концерт във Фестивален и Конгресен Център Варна. Лично концерта с присъствие и подкрепа в събирането на средствата подкрепиха отец Дончо Александров, министъра на младежта и спорта Красен Кралев,районния кмет на на Младост Христо Христов,директорът на Затвора Варна Йордан Йорданов и други. Събраните средства от концерта бяха 1100 лева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай