Заклет бунтар стана селски кмет

Заклет бунтар стана селски кмет | StandartNews.com

Благоевград. Един от най-върлите благоевградски бунтари загърби протестите заради кметския стол. Стоян Ников вече три месеца е кметски наместник и командва благоевградските села Българчево, Бучино и Лисия.

„Нямам време за протести, а и трябва да се решават проблемите не хората. По цял ден съм по улиците, но не да се бунтувам срещу правителството, а за да се срещам с жителите на селищата и да чуя от какво имат нужда", твърди Ников. За него преди време се застъпиха десетки местни хора и поискаха с подписка от благоевградския кмет Атанас Камбитов да го назначи на поста, защото е млад, енергичен и живее там. Сега селският управник готви искане за финансови средства за тази година. Голямата му цел е да помогне за довършването на канализацията в Българчево, която се прави от 6 години. „Всеки иска нещо, аз съм длъжен да му помогна. Да оправдая доверието и на хората, и на общинския кмет. зимата е най-тежкият сезон, но успяхме да подкрепим болните и социално слабите хора в трите селища", сподели кметският наместник на трите селища.

„Ников кандидатства за работата. Молбата му бе подкрепена с подписка от местни хора, които искаха той да е кметски наместник. Млад човек е, затова му дадох шанс. Не се ли справи, ще го уволня. Участието му в протестите няма нищо общо с назначаването му", категоричен е кметът на община Благоевград Атанас Камбитов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай