Задържаха шестима протестиращи от Телиш

Задържаха шестима протестиращи от Телиш | StandartNews.com

Плевен. Полицията задържа шестима протестиращи от с. Телиш, след като десетки жители на плевенското село блокираха за пореден път пътя Плевен – София за половин час. След блокадата хората се оттеглили към площада в селото, където полицаи привикали част от активистите и ги отведели в полицейското управление в Червен бряг.

Информация за случилото се пристигна от движение „Граждански контрол", които изпратили адвокати да ги защитават. Това противоречи на официалното съобщение от дирекцията на полицията, според което „няма задържани лица и не са регистрирани нарушения на Закона за митингите". По непотвърдена информация шестимата не са арестувани, а само им били написани актове.

Недоволството на местните ескалира заради плана на правителството, според който вместо 2000, в бъдещия център за бежанци от затворен тип ще пристигнат 4000 души. За 200 чужденци вече лагерът бил подготвен. Мирният протест в Телиш против настаняването на сирийски бежанци в бившето ракетно поделение продължава повече от 2 седмици. Жителите на селото са категорични, че няма да допуснат това да се случи въпреки ангажирането на вицепремиера Цветлин Йовчев и плевенски депутати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай