Задържаха шеф на ДСБ за боядисания паметник на Благоев

Задържаха шеф на ДСБ за боядисания паметник на Благоев | StandartNews.com

Благоевград. Полицията задържа втория в листата на ДСБ в Благоевград и лидер на партията в града Калоян Ханджийски за боядисването на паметника на Димитър Благоев. Ханджийски е човекът сложил чувала и шапката на паметника на Димитър Благоев, превърнат в Дядо Мраз. Със заповед Ханджийски е задържан за 24 часа в ареста, съобщава Struma.com.

Калоян Ханджийски е регионален мениджър на вода "Девин", активист на СДС от години. Той е в ареста с двама негови съпартийци.

Калоян Х. и още двама негови приятели са задържани за 24 часа, уточняват от ОДМВР-Благоевград, предаде БГНЕС. Триото е засечено от охранителните камери зад общината, как пристигат с автомобил, слизат от него с чувала и се отправят към паметника на Димитър Благоев.

Установява се дали те са авторите на превъплъщението на Дядо Благоев в Дядо Мраз. Калоян Х. бе втори в листата на ДСБ в Първи МИР-Благоевград на последните парламентарни избори. Междувременно по разпореждане на кмета на Благоевград работниците на "Биострой" възстановяват първоначалния вид на паметника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай