Задържаха македонски кметове заради патрони

Задържаха македонски кметове заради патрони  | StandartNews.com

Благоевград. Кметовете на две македонски общини са задържани на ГКПП - Станке Лисичково заради намерени в колите им патрони.

Управниците се връщали в сряда привечер към Македония от Благоевград, където делегация от западната ни съседка участва във форума „Бизнес без граници". В него се включиха не само кметове и общински служители, но и представители на бизнеса от двете страни на границата.

„В автомобилите им са открити патрони за флоберка и 5 кутии ловни патрони. Наши колеги са ги задържали, двамата са дали обяснения", разкриха гранични полицаи. От ръководството на ГПУ – Благоевград отказаха коментар с мотива, че случаят се наблюдава от прокуратурата и все още не е изяснен напълно.

По непотвърдена информация нашенец се е опитал да оправдае двамата кметове, като е заявил, че патроните са негови, но ги забравил.

Задържани с прокурорско разпореждане до 24 часа са кметовете на общините Виница и Кочани – 39-годишният Емил Дончев и 57-годишният Ратко Димитровски. Боеприпасите са намерени в жабката на лек автомобил „Ситроен", с който те се прибирали от Благоевград към родината си. Проверката е извършена съвместно от Гранична полиция и Агенция „митници".

Образувано е дело срещу неизвестен извършител за опит за контрабанда на 20 ловни патрона и 100 патрона за малокалибрено оръжие, уточниха от Окръжна прокуратура – Благоевград. Към момента няма лица, които да са привлечени като обвиняеми. Кметовете са задържани до 24 часа в ареста по Закона за МВР. Работата по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай