Забраняват сватбите в градинки

Забраняват сватбите в градинки | StandartNews.com

Нови норми за сватбите ще въвеждат общинските съветници в Кюстендил. С промяна в местната наредба за обществения ред ще забранят всякакви семейните тържества върху общински терени. Подготвена е нова разпоредба, чрез който се забранява провеждането на сватби и други частни празници и събирания на места – общинска собственост, като площади, тротоари, улици, градинки и паркове, междублокови пространства.

Тържествата ще бъдат забранени и върху открити частни имоти, ако с това се нарушават общественият ред и спокойствието на гражданите. Няма да се допуска и озвучаване на открити площи на заведения за хранене и развлечение, разположени в жилищни зони, за времето от 23. до 7 часа, без издадено изрично разрешение от община Кюстендил.

Предвидената глоба за граждани е до 5 000 лева, а при повторни нарушения санкцията, ще се налага в максималния размер. За търговци и юридически лица, нарушили забраната, глобата ще е до 50 000 лева.

Новите правила се налагат заради шумни ромски сватби, нарушили спокойствието на много хора в кварталите „Бузлуджа" и „Герена" и ставали причина за сигнали на тел. 112, но от полицията могат да правят само предупреждения.
Правим това, за да се гарантира нощната почивка на гражданите, обясни председателят на ОбС в Кюстендил Михаела Крумова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай