Зъболекарка роди първото бебе за годината в Гоце Делчев

Зъболекарка роди първото бебе за годината в Гоце Делчев | StandartNews.com

Първото бебе за 2015-а година, родено в МБАЛ „Иван Скендеров" - Гоце Делчев, бе изписано в понеделник. Майката на новороденото е стоматолог. Детето е жител на общината и по традиция получи подаръци, осигурени от кметството.

На събитието в акушеро-гинекологичното отделение присъстваха кметът Владимир Москов и заместникът му Богдан Боцев. Градоначалникът поздрави родителите на новородената Василена, като им пожела да отгледат рожбата си в здраво и щастливо семейство, а тя да бъде умна, красива и с много късмет. Той отправи поздрави и благодарност към всички лекари и акушерки в болницата за техния професионализъм, както и пожелания за повече новородени деца през тази година. Владимир Москов подари на майката на новороденото момиченце цветя и почетния знак на града. Бебето получи медальон с надпис „Новороден жител на общината", а семейството - паричната сума от 300 лв.

Малката Василена Кръстева Станева е родена на 1 януари в 20.00 часа с тегло 3.100 кг и ръст 50 см. Нейни родители са д-р Петя Чонгова и Кръстьо Станев. Това е първото дете на семейството, което живее в Гоце Делчев. От началото на тази година до 5 януари новородените в МБАЛ „Иван Скендеров" са 5.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай