За седем бездомници се грижили в Перник

За седем бездомници се грижили в Перник | StandartNews.com

Сигнали за седем бездомници са подадени в социалните служби в Перник. Само един от тях обаче е прибран на топло, съобщи директорът на Областната дирекция „Социално подпомагане" Ивайла Касърска. Мъжът в тежко социално положение, без жилище и близки, в студените зимни дни и нощи е приютен в общинско общежитие, защото в общината няма приют за възрастни, а само за деца.

След направени индивидуални проверки е установено, че другите имат къде да се подслонят. Единият имал съсобственост в жилище, а останалите – близки. Няма как да настаняваме принудително някого, ако той е пълнолетен и е в състояние сам да взема решения, обясни Касърска. До момента в дирекцията не са постъпвали сигнали за измръзнали в студа бездомници.
На заседание при областния управител Александър Александров от Оперативнта група за действия при зимни условия са докладвали, че обстановката в региона е спокойна. Към момента всички пътища в региона са проходими. Няма проблеми с водоснабдяването и електрозахранването. Язовир „Студена" е пълен на 19 милиона кубика от обема си при максимален- 25.2 млн. куб.м. и не се изпуска вода в реката. Няма затруднения в работния процес на спешните центрове. През почивните дни приетите повиквания са 226, а извършените амбулаторните прегледи са 116.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай