Язовир „Кърджали” има достатъчно свободен обем

Язовир „Кърджали” има достатъчно свободен обем | StandartNews.com

Язовир „Кърджали" има достатъчно свободен обем, водата е на 7 м от преливния ръб, а на яз. „Студен кладенец" на 17 януари са били отворени две преливни клапи, заради високия приток – около 2 600 куб.м/с. В края на деня обаче той е намаля наполовина. В момента е около 160 куб. м в сек., отворена е само една клапа, съобщиха от областна администрация.

Движението на МПС в Кърджалийско се извършва при зимни условия и няма откъснати села. Републиканската пътна мрежа е почистена до асфалт, пътищата са обледени, но се опесъчават. Тази сутрин само две населени места в областта са били без ток – с. Безводно в община Черноочене и с. Зелениково в община Кърджали. Без вода са две населени места Джерово и Шумнатица в община Кирково.

Четирите помпени станции в Крумовградско, залети от поройния дъжд на 16 и 17 януари, вече са отводнени и няма опасност населението да остане без вода, съобщи областният управител на Кърджали Илия Илиев. Той уточни, че през последните две денонощия аварийно-спасителните отряди на ПБЗН са се отзовали на повече от 50 сигнала за произшествия – предимно за наводнени сгради, паднали дървета и камъни и др.

В община Кърджали се е активирало свлачище край село Чифлик, а в Перперек заради пропаднала подпорна стена, заплашваща да рухне върху къща, едно семейство е евакуирано от дома си. Изведени са били и четири души от къща в с. Орлица, Кирковско. Хората са настанени в дома на техни близки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай