Взривяват комините на ОЦК

Взривяват комините на ОЦК | StandartNews.com

Разчистват площадка за бъдещия проект „Ново цинково производство"

На 20 април на територията на производствената база на фирма „Хармони – 2012" ЕООД, бивше ОЦК, ще бъдат извършени специализирани взривни работи за разрушаването на съществуващи два стоманобетонни заводски комина – с височина 120 метра и 90 метра.

Взривните дейности са съгласувани с община Кърджали, а от Дирекция „Инспекция по труда" Кърджали има издадено разрешително за извършване на специални взривни работи на ЕТ „Кремаков Корпорейшън – Енчо Кремаков" Бургас.

Комините са с височина 120 метра и 90 метра. Единият от тях се намира до цех „Прахоулавяне", в непосредствена близост до централния портал на обекта. Вторият комин, който е с по-малка височина, е до цех „Пароводен", в южната част на обекта, непосредствено до ЖП линията Хасково – Момчилград.

Във връзка с извършване на взривни работи на площадката на ОЦК АД 9 до 11 часа в сряда пътят „Кърджали – Мост – Манастир" ще бъде затворен за движение на пътни превозни средства. За осигуряване безопасността са уведомени и органите на МВР Кърджали и Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

Взривните дейности се налагат с оглед потенциалната опасност на комините и поради разчистване на бъдещата строителна площадка за проект „Ново цинково производство".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай