Взрив и пожар унищожиха квартална кръчма

Взрив и пожар унищожиха квартална кръчма | StandartNews.com

Бургас. Квартална кръчма изгоря до основи в Бургас след взрив на газова бутилка в кухнята. Инцидентът е станал около 22.30 ч. в понеделник вечерта. Заведението още е работело, когато се чул взривът, а след това кухненският блок пламнал. Свидетели на огнения ад станали неколцина окъснели клиенти, които все още запивали в кварталния ресторант "Пиер".

За щастие няма пострадали хора. Леки наранявания е получил единствено синът на собственика Димитър Щерев. Момчето се порязало на счупено стъкло, докато се опитвало да гаси огъня.

Свидетели твърдят, че взривът е дошъл откъм кухнята. Според собственика на заведението котлонът бил повреден и най-напред се подпалил именно той. От огъня пък гръмнала газовата бутилка, което довело до изпепеляващия пожар.

Три противопожарни автомобила пристигнали, за да гасят пламъците, но не успели да спасят почти нищо. Изгорели са всички мебели и техниката в заведението. От полицията категорично отхвърлиха версията за поставена бомба. Според разследващи има доказателства, че инцидентът е битов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай