„Всички на колела" в Момчилград

Холандският посланик и кметът на Момчилград повеждат велосипедисти

„Всички на колела" в Момчилград | StandartNews.com

Кърджали. На 21 май холандският посланик Карел ван Кестерен и кметът на Момчилград Акиф Акиф ще поведат родопчани на велообиколка, придружавани от членове на Сдружение „Велоеволюция".

Проявата „Момчилград на колела" е част от българо-холандска инициатива „Всички на колела" за популяризиране на велосипедния транспорт в България. Момчилград се включва в нея, тъй като миналата година по идея на кмета Акиф Акиф са купени 3 велосипеда за придвижване на къси разстояния на общинските служители.

По време на двудневната визита Карел ван Кестерен и неговият домакин ще открият велостойка в центъра на града и работно ателие „Мисли велосипедно", ще присъстват и на забавно състезание с велосипеди за ученици. Предвидена е и специална среща със строителни и пътни инженери, общински съветници и служители, на която ще се обсъдят технически параметри за развиване на велосипедна инфраструктура.

Инициативата „Всички на колела" е финансирана от Холандското посолство в България. По нея работят Сдружение „Велоеволюция" и Taofes, консултантска компания по околна среда. Партньори са Университетът по архитектура, строителство и геодезия в София и Холандското велосипедно общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай