Враца издигна две знамена на празника

Враца издигна две знамена на празника | StandartNews.com

Враца. Не един, а да национална флага издигаха врачани в деня на Съединението. Българският трикольор се развя на официалната церемония пред сградата на общината, а 8-годишната Елизабет Павлова го извиси пред блока си на улица „Илия Кръстеняков". Оказа се, че инициативата е на стотината съкооператори, които слагат началото на отбелязване на национални чествания и по махалите. „Идеята ни е Враца да стане градът на стоте знамена", разкри Харалампи Петров, който сам поставил пилона и монтирал приспособлението за издигането му.

128 години след паметната за България дата на площада пък се събраха общественици и граждани. Там бяха народните представители от ГЕРБ Петя Аврамова, и Тотю Младенов, депутатът от Атака Венцислав Лаков, областният управител Венцислав Василев, председателят на общинския съвет Малина Николова, заместник областният управител Борислав Банчев, секретарят на областната администрация Слави Димитров и зам.-кметът Красимир Богданов.

„Посланията и примерът на героите от Съединението са живи и днес. Съвременните поколения на България четат в страниците на онези славни събития уроци по мъдрост, уроци за бъдещето! На нас, днешните поколения, е отредено да работим за своите градове и села в нелеко време, време на предизвикателства и трудности, за които няма предписания. Нека бъдем още по-единни за постигане на големите цели, които стоят пред нас, за големите очаквания, които имат нашите съграждани и за още по-доброто бъдеще на нашата Родина – Република България!" – призова в тържественото си слово кметът на Враца Николай Иванов.

След края на официалната церемония в градската концертна зала бе представен спектакълът „Силата на България" с участието на народната певица Гуна Иванова и танцова формация „Майсторите на танца". Спектакълът изпълни сърцата на врачани и гостите на града с родолюбие и патриотизъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай