Возят бюлетините със снегорини

Нестандартната мярка ще се приложи при обилен сняг и преспи в Балкана

Возят бюлетините със снегорини | StandartNews.com

Сливен. По нестандартен начин - със снегорини, може да извовзват бюлетините в Сливенско. На извънредно работно заседание бяха набелязани редица мерки във връзка с осигуряването на безпрепятствено провеждане на националния референдум на 27 януари 2013 година. Договорено бе след приключването на изборния ден при евентуален снеговалеж и навявания на преспи в Балкана, членовете на комисиите да бъдат придружавани до Районната избирателна комисия (РИК) в Областна администрация освен от полицията и от снегопочистваща техника на пътно-поддържащите фирми.

На заседанието присъстваха областният управител Марин Кавръков, директорът на полицията Иван Киров, гл. инспектор Николай Колев - шеф та КАТ, както и представители на общините и пътно-поддържащите фирми.

Провеждането на извънредното заседание беше продиктувано и от неблагоприятните метеорологични прогнози за понижение на температурите, обилен снеговалеж и силни ветрове в планинските райони. Подчертано бе, че при такива метеорологични условия и в обичайните дни пътната агенция, фирмите и общините работят под изключително напрежение.

В събота, когато секционните избирателни комисии ще се зареждат с необходимите изборни книжа и материали, както и в неделя, когато гражданите ще излязат да гласуват, ще се предприемат необходимите мерки за нормална пътна обстановка по общинските и републиканските пътища на територията на областта, независимо от времето. Работата на пътно-поддържащите фирми е трудна и изключително отговорна, особено когато членовете на комисиите ще трябва да разнасят чувалите с бюлетини и протоколи от изборните секции, бе подчертано на срещата.

Набелязани бяха редица конкретни мерки и действия, свързани с организацията на работата на 26,27 и 28 януари. Акцентът беше поставен върху осигуряването на нормален достъп на гражданите до избирателните секции в населените места в деня на референдума в неделя.

Областният управител разпореди система за бърза комуникация между екипите на всички ангажирани структури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай