Водосвет за Посетителски център на НП „Рила” в Самоков

Водосвет за Посетителски център на НП „Рила” в Самоков | StandartNews.com

Дирекция „Национален парк Рила" ще открие Посетителски информационен център в град Самоков. Официалната церемония ще се проведе във вторник, 22 декември, от 11,00 часа. Изграждането на новата придобивка на парка е част от изпълнението на проекта „Устойчиво управление на Национален парк Рила І-ва фаза", който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.". Най-напред представяне на постигнатото по проекта ще направи директорът НП „Рила" Красимир Адонов. След изказванията на останалите официални гости свещеници от Самоков ще отслужат тържествен водосвет. Рязането на трикольорната лента е предвидено за 11,45 часа.

В сградата са обособени зала за провеждане на презентации и обучение на организирани групи, места за експозиции и помещения за офиси.

По този начин се дава възможност за информиране на посетителите за природните ценности на парк „Рила". В изградения Посетителски център ще се предоставя полезна информация за туристическите маршрути, местата за отдих и правилата за поведение в защитената територия. Създадени са и условия за осъществяване на екологични образователни програми за ученици и студенти, природолюбители, гости на Самоков и близките курортни комплекси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай