Водоснабдяват села в община Кърджали за 2 милиона

Водоснабдяват села в община Кърджали за 2 милиона  | StandartNews.com

Кърджали. Кметът на Кърджали Хасан Азис подписа в Министерството на регионалното развитие споразумение за реализирането на проекта за водоснабдяване на село Орешница и изграждане на тласкател между селата Царевец и Чилик. Подписи в контракта поставиха и кметовете на селата Скалище и Чилик-Апти Халил и Селяхтин Ибрям, съобщиха от пресцентъра на Общинска администрация.

Водоснабдяването на Орешница е на стойност 1,3 милиона лева, а вторият обект е за 652 хил.лв. Строителните дейности ще започнат до месец след съответните процедури за избор на изпълнител, а проектът трябва да се финализира до края на 2014 г.

След изграждането на тласкателя Царевец-Чилик ще се реши проблема с водоснабдяването на селата Чилик, Черна скала, Охлювец и Калинка. Село Орешница пък е последното населено място от водоснабдителна група Жинзифово, чийто проблем с питейната вода ще се реши в следващите месеци. Двата проекта, които ще се реализират от община Кърджали бяха със спряно финансиране отпреди 3-4 г, съобщиха от общинска администрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай