Водни атракции отново радват заралии

Водни атракции отново радват заралии  | StandartNews.com

Стара Загора. Водната каскада и фонтанът в старозагорския парка „Зеленият клин" отново радват окото на съкварталците. На среща с кмета Живко Тодоров преди време хората са изплакали, че вече 5-6 години красивият воден комплекс е запуснат и поискали настоятелно да заработи отново. Само за около месец водната атракция била възстановена, а районът около нея – благоустроен, припомнят от общината. В хода на ремонта е бил осигурен и нов водоизточник с необходимия дебит.

Целият ремонт е струвал на общинската хазна над 60 хил. лв., гласувани от общинските съветници с охота. Поръчани били и 40 нови пейки, които скоро ще допълнят цялостната картина в този любим на много старозагорци кът за отдих и отмора. Тук се предвиждало и оформяне и изолиране на специална градинка за свободна разходка на домашни любимци.

Благоустрояването на каскадата и фонтана е част от плановете на общинското ръководство за възстановени редица придобивки за града, които са били занемарени през годините, допълват от общината. Така отново е грейнало ефектното осветление по централния булевард, което цели 4 години не е функционирало.

Коренна промяна на градската среда не само в центъра, но и по кварталите, е друга голяма амбиция на старозагорските общинари. В момента те разработвали мащабен проект за около 5 млн. лв. по оперативната европрограма  за регионално развитие. Той предвиждал обновяването и благоустрояването на общо 45 междублокови пространства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай