Внучка заключи дядо си в избата

Внучка заключи дядо си в избата | StandartNews.com

Пазарджик. Петгодишна госпожица арестува дядо си за едно денонощие без прокурорска заповед, а арестът се оказа избата в семейната вила в пазарджишкото село Варвара.

През уикенда бай Петко с трепет дочакал дъщеря си и малката си и най-любима внучка, носеща неговото име, да му дойдат на гости от града. Още в събота по обяд пенсионерът, който от две години е вдовец, ухилен нагостил щерката и внучката на двора под лозата, а накрая се шмугнал долу в мазето да вземе бурканче сладко собствено производство. По това време 34 годишната му дъщеря миела чинии, а малкатта Пепи естествено последвала дядо си. Вместо да влезе в избата, тя врътнала ключа отвън и се върнала при мама, след като грижливо го прибрала в дамската си чантичка. После отишла да си легне в спалнята на втория етаж.

Щерката на бай Петко искала насаме да го нахока за носещите се из селото разкази, че на стари години върти любов из махалата. Решила обаче, че той си е полегнал на първия етаж и отложила конското. Остатъкът от деня на село двете дами прекарали по гости из селото, а вечерта жената не обърнала внимание на бащиното отсъствие, тъй като било ясно, че слуховете наистина са верни. Виковете му за помощ не били чути заради дебелите плочи и слушалките на двата лаптопа. Още по-ядосана била на сутринта, когато от баща й нямало и следа. Пазарджиклийката подкарала бясна за Пазарджик, а чак в града решила да сподели с малката яда си от дядото на Пепи. Тогава пребъркала чантичката на госпожицата и видяла избения ключ. Детето обяснило, че имало план да затвори дядо си за малко, за да не ходи у баба Ленче. Последвало бързо връщане с опела във Варвара и прекратяване на мярката за неотклонение.

Двете дами намерили арестанта блажено спящ на стар миндер сред празни шишета смокинова ракия. Прегракнал, той обяснил, че ходи у Ленчето да си похортуват, а иначе пийвал у комшии. Той не се сърдел заради незаконния арест, но понеже на село всичко се разнася бързо, засега решил да не припарва извън двора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай