Випуск на АУБ се дипломира пред Кристалина Георгиева

Випуск на АУБ се дипломира пред Кристалина Георгиева | StandartNews.com

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева и министърът на образованието и науката Тодор Танев ще присъстват на дипломирането на 249 бакалаври на Американския университет в Благоевград. Тържествената церемония ще се проведе в неделя, 17 май, от 10,00 часа на централния площад в града.

Завършващите своето обучение са от 22 държави. Те ще получат своите дипломи пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса. 45% от тях са българи, а останалите 55% идват от САЩ, Грузия, Молдова, Русия, Виетнам, Италия... В церемонията ще участват и 19 студенти от дванадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София. 66 % от студентите завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя традиционното американско образование liberal arts. „Бизнес администрация" е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 39%, следващите са „Икономика", „Политически науки и международни отношения" и „Информационни системи". Приветствия към випуска ще поднесат председателят на Настоятелството на АУБ Иван Манев и президентът на университета Кевин Аспегрен, а от името на абсолвентите реч ще произнесе студентът от Албания Салих Менкуласи.

Почетното звание „Доктор хонорис кауза" ще бъде връчено на посланик Иван Станчов - председател на Националния консултативен съвет на Дипломатическия институт към Министерството на външните работи на Република България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай