Видинската пожарна получи нова техника за ЧРД

Видинската пожарна получи нова техника за ЧРД | StandartNews.com

Видинската пожарна получи нова техника за 137-мия си рожден ден, съобщи директорът на регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението Светослав Генчев. 12 пожарни, спасителни и транспортни автомобили са закупени със средства от европейските програми „Регионално развитие" и Трансгранично сътрудничество.

На централния площад „Бдинци" бяха показани 7 от машините. Тържествен водосвет по повод празника отслужи видинският митрополит Дометиан. Сред гостите бяха представители на главната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението, кметове на общини, спасители от съседна Сърбия. Огнеборци демонстрираха работа с 30 метрова пожарна стълба.

В момента е обновена 80 процента от нужната техника за гасене на пожари и спасяване на хора. До края на годината ще получим още нови автомобили и ще изхвърлим старите, каза още Генчев.

Видинската пожарна приема 31 март за свой рожден ден. На тази дата през 1878 година общинският съвет е взел решение да бъдат назначени първите пожарникари, които да пазят току-що освободеният Видин от огън и унищожение.
Първолета Цветкова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай