Видин заживя с фестивала си „Дунавски вълни”

Видин заживя с фестивала си „Дунавски вълни” | StandartNews.com

Видин. От 24 май до 24 юни Видин ще живее под знака на новия си фестивал – „Дунавски вълни".

На удобни места ще се събират и ще показват изкуството си в областта на фолклора, класическата музика, попмузиката, фотографията и др. професионалисти и аматьори. Целта е повече хора да бъдат приобщени към културата и творчеството, а те да станат двигатели за по-нататъшното развитие на града.

За начало на фестивала бе избран празникът на българската наука и култура и на славянската писменост. Двете събития откри кметът на града Герго Гергов.

Първи на фестивалната сцена се качиха атрактивните изпълнители от групата „Оги – 23" и Рут Колева. Фестивалът продължава с концерти, срещи на творци, пленери по каменна и паркова скулптура. Всички прояви се организират на открито и са достъпни за всички желаещи да се включат в тях или да станат тяхна публика.

Фестивалът се реализира по проект на общината, финансиран от оперативната програма „Регионално развитие". Стойността му е 524 000 лв. В изпълнението на проекта се включват и неправителствени организации, свързани с културата. Фестивалът ще има три издания – сегашното и по едно през следващите две години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай