Видеокамери респектират ученици и учители в с. Рибново

Видеокамери респектират ученици и учители в с. Рибново | StandartNews.com

Трети месец няма никакви нарушения на дисциплината нито от ученици, нито от учители в школото в гърменското село Рибново. Директорът на СОУ „Йордан Йовков" Светослав Беков предприе през февруари крути мерки за затягане на дисциплината и осигуряване на реда и сигурността. „Монтирахме система за видеонаблюдение, която е свързана с полицията. Непрекъснато се следи какво се случва в учебното заведение. Работим много по-спокойно, няма никакви проблеми с поведението на персонал и възпитаници", твърди училищният шеф.

Заради скандала през януари тази година с учителя по география Осман Арнаутски, който бе набеден от родители и ученици, че влиза пиян в час, школото от 4 февруари вече е и с охрана. „Това бе сигнална лампа за нас да предприемем действия за въвеждането на система за сигурност. Монтирахме кабинка на входа на училището, за да затегнем пропускателния режим", заяви директорът Светослав Беков. Там през учебно време има гард. Той контролира кой и защо влиза в школото. Охранителят води специален дневник, в който описва всеки един посетител. Проверяват се документите за самоличност и багажа, ако носят такъв. „За да сме застраховани, че вътре няма да се вмъкне някой въоръжен и опасен или пък пийнал посетител", уточни училищният директор.

В училището са монтирани 32 видеокамери – по една във всички 21 класни стаи, в коридорите, „Биг Брадър" следи какво става в училищния двор, в ученическия стол. Цялото оборудване с техника за видеонаблюдение струва на учебното заведение 2800 лева. „Сумата не е голяма, пък и сега виждаме кой какви щети нанася на материалната база. След това си ги възстановява. Пък и с новата система отговаряме на изискванията за провеждането на матурите", допълва училищният шеф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай