Възрастен човек замръзна на път за магазина

Над 100 души евакуираха пожарникари. Учениците в Добричка област са във ваканция

Възрастен човек замръзна на път за магазина | StandartNews.com

Добрич. 80-годишен пенсионер от каварненското село Видно е починал от бялата смърт, съобщиха от кметството. Мъжът излязъл на 29 януари от дома си да отиде до магазина и замръзнал.

Тежката зима стана причина 6 дни друго село в Каварненска община – Българево да стои без вода. Кметът Георги Георгиев сподели, че хората се редяли на опашка пред селската чешма в центъра, за да си напълнят въпруки студа и виелицата до четвъртък поне вода за пиене.

„Такова чудо не е било. Наложи се да затворим детската градина, защото няма вода. До днес /б.а. – до вчера/ селото бе и без ток, защото проводниците се бяха обледили и накъсали от силния вятър. Дежурните екипи на „Енерго-про" работиха денонощно и днес има само няколко къщи без ток все още" – каза Георгиев.

Нощта срещу четвъртък бе изключително тежка и за областната служба по пожарна и аварийна безопасност на населението. Началникът й Дарин Димитров заяви, че от 17.30 часа в сряда до 4.00 часа в четвъртък от преспите екипите са извадили над 100 автомобила закъсали из преспите в цялата област. Като най-невралгични точки определи няколко пътя в областта и добави, че сред пътниците в колите, които са извадени от преспите е имало и много деца и 4 бременни жени.

„Слава богу, няма пострадали и измръзнали, всички своевременно бяха евакуирани" – каза Димитров. Заради снеговалежа и вятъра ТИР закъсал по една от улиците в Добрич и шофьорът му е бил настанен в хотел. Водачът на друг камион, закъсал в преспите между селата Одърци и Ведрина, също е бил евакуиран, добави Димитров. В сряда вечерта са били затворени и двата гранични пункта с Румъния на Кардам и Дуранкулак. Обявената заради грипната епидемия ваканция за учениците във всички общини в Добричка област е удължена заради зимата и в петък децата няма да са на училище. Така на практика ученицете ще влязат в класните стаи направо за втория учебен срок, като началникът на образователния инспекторат Дариела Вълканкина заяви, че от нито едно училище няма подадено искане за удължаване на първия учебен срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай