Възпитаници на ЕГ "Г. Милев" ще строят сграда на училището

Възпитаници на ЕГ "Г. Милев" ще строят сграда на училището | StandartNews.com

Добрич. Бивши ученици създадоха фондация за набиране на средства. Първото дарение е от Георги Василев - бивш ученик на ЕГ и основател на фондацията.

 

Бивши възпитаници на езикова гимназия "Гео Милев" в Добрич по инициатива на Георги Василев, който също е завършил елитното школо и от години живее в Швейцария, създадоха "Сдружение на възпитаниците на Езикова гимназия "Гео Милев" - Добрич", съобщи Румяна Янкова - преподавател днес в гимназията. Тя разказа, че идеята е на техния съученик Георги Василев, който живее и работи в Швейцария.

 

Целта на създадената фондация е да бъде построена сграда за гимназията, която да отговаря на нуждите на училището, както и на съвременните европейски изисквания в сферата на образованието. Намеренията са новата сграда да бъде построена чрез набиране на дарителски средства, като Василев вече е направил първото дарение в размер на 100 хил. лв.

 

Съвсем скоро проведохме второ заседание, на което присъстваха всички членове на учредителния съвет. Решено бе, че на 14 юни ще направим благотворителен бал, на който ще се събират средства за целта. Обсъдихме и регламент за дарителство и категории за дарители, като Учредителния комитет ще връчи три награди на хората, отделили най-много средства за идеята и ще бъдат удостоени с почетни знаци - златен, сребърен и бронзов, а имената им ще бъдат вписани в паметна плоча в гимназията" - каза още Янкова. Екипът вече е дискутирал и с главния архитект на Добрич темата, като се оглеждат терени за едно такова строителство.

 

Предстои да се обмени опит и с две столични гимназии. В новата сграда за нуждите на ученици и учители трябва да има 30 кабинета и 10 специализирани, спортен салон, спортни площадки, училищна столова, актова зала с 300 места, кът за почивка на ученици и учители, стая за прием на родители, кабинет за педагогически съветник. Фондацията ще разкрие скоро и дарителска сметка, както и уеб-страница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай