Във ВиК – Кърджали заработи специално звено за събиране на просрочени задължения

Във ВиК – Кърджали заработи специално звено за събиране на просрочени задължения | StandartNews.com

ВиК- Кърджали предприема сериозни мерки за по-експедитивно събиране на дължимите суми от неизрядни платци, обяви управителят на Водното дружество инж. Кера Василева.

От 15 юли заработи специално звено за събиране на просрочени задължения. Центърът се намира в административната сграда на Водното дружество. „Целта ни е по законен път да си съберем просрочените задължения от некоректни длъжници", обясни управителят инж. Василева. Тя коментира, че не са назначени допълнително служители, а са пренасочени хора от състава на дружеството след извършена оптимизация. През последните две седмици те са преминали специално обучение за работа с клиенти. Служителите в Центъра ще позвъняват на абонатите, ще напомнят дължимата сума, като обясняват начина за погасяването й.

Този начин на събиране на борчовете е дал много добри резултати в някои райони на страната, където Водните дружества е трябвало да си „прибират" по над 30 млн. лв.

Към момента над 900 хил. лв. са натрупаните задължения към ВиК Кърджали. Половината от некоректните длъжници са фирми, общински и държавни институции. Борчовете при тях са от 20 до 250 хил. лв. Близо 23 хиляди са неизрядните битови абонати. Най - често техните задължения са от 200 до 500 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай