Варна сви харчовете си по "златната" забавачка

Варна сви харчовете си по "златната" забавачка | StandartNews.com

Варна. Забавачката, която набута в дългове за близо 2 млн. лева община Варна, заради водените съдебни дела със собственика на сградатa, ще излиза вече по-евтино на данъкоплатците. От 1 януари 2014 г. е подписан договор за наем за детска градина "Теменужка", като харчовете са със 100 000 лв. по-малко спрямо годишното заплащане досега, обяви кметът на Варна Иван Портних.

 

Общината се е договорила такъв наем да е валиден и с обратна дата за 2013 г. За този период няма да бъдат платени и лихви. А с 200 000 лв. е свален и скъпият адвокатския хонорар, дължим по делата, водени от собственика на сградата- фирма "БГ Маркет".

 

Община Варна дължи 2 млн.лв. на собственика на сградата за забавачката в центъра на града, която е единствена. Най-близката за родители и хлапета друга детска градина е до входа на Морската градина и ФКЦ. Натрупаните лихви са за 400 000 лв., а адвокатският хонорар за близо 1 млн.лв. Делата са започнали преди седем години, но до момента е нямало възражения от страна на общинската администрация по отношение на прекомерно високите възнаграждения за защитата на ищеца. Това става ясно от писмо от Камарата на частните съдебни изпълнители, каза Портних. Според него правното бездействие на бившия юридически екип на местната администрация струва на Варна една нова детска градина с 6 групи, басейн, кухня и физкултурен салон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай